1978 lagbilde

Boudewijn de Geer er død

Lillestrøm første utenlandske toppseriespiller, Boudewijn de Geer, døde lørdag- Han ble 68 år gammel. På dette lagbildet fra 1978 står han som nummer tre fra venstre i bakerste rekke, mellom Joe Hooley og Per Berg.

Annonse:

Av Arnfinn Fagerli

De Geer kom fra en adelig familie, og fikk raskt tilnavnet «Baronen» på Åråsen. Han kom til LSK fra Molde foran 1978-sesongen.

«Boudy» vokste opp i Den Haag og debuterte for FC den Haag (ADO i dag) som 18-åring. Molde med Huib Ruygrok som trener hentet ham til Romsdal i 1977. Han hadde tidligere trent de Geer, og kjente hans gode kvaliteter.

FAKSIMILE: Boudewijn de Geer ble 68 år gammel.
FAKSIMILE: Boudewijn de Geer ble 68 år gammel.

Året etter kom han til Åråsen og ble en publikumshelt. Han var en meget teknisk angrepspiller. I debuten hjemme mot Skeid scoret han i 3-1-kampen. Han fikk med seg totalt 29 kamper og seks mål, derav 12 kamper og fire mål i serien.  Men i første kamp etter serieoppeholdet, mot Skeid på Ullevaal, ble han tatt av banen midtveis i første omgang. Kjemien med trener Joe Hooley og de Geer var elendig, og «Boudy» valgte å flytte hjem til Nederland i protest. Karrieren fortsette deretter i en rekke klubber både i hjemlandet, i Hellas og Spania, samt i Australia. Men ble aldri så god som da han var i Norge.

Etter hvert ble han trener, og senere startet han egne fotballskoler, noe han drev med inntil nylig. De Geer døde etter et kort sykeleie.

Annonse fra Eliteserien: