Emil Ødegaard før returen: - Gleder meg til å komme tilbake

Han kom til LSK fra Skjetten som åtteåring, ble NM-vinner for G16 i 2015 - men måtte til KFUM for å oppnå drømmen om å bli Eliteserie-keeper. På torsdag vender Emil Ødegaard (25) tilbake til Åråsen med KFUM.

Annonse:

Som LSK-keeper ble han lånt ut til både Levanger, Grorud og Stjørdals-Blink før han ble kjøpt av KFUM i august 2021.

Nå nyter han fotballivet med gjengen som har imponert stort i klubbens første sesong på toppnivå. Laget fra Ekeberg er nummer syv i Eliteserien, og har ennå ikke tapt på bortebane.

Vurderer å kaste hjelmen

- Vi kan ikke klage, vi. Vi har gjort mye bra, og jeg tror flere og flere har fått øynene opp for oss. Vi burde ha tatt tre poeng mot Sandefjord i den siste kampen før ferien, men vi ligger vel foran skjema, sier Ødegaard.

Etter et ublidt møte med knottene til Bård Finne 28. april har han spilt med hjelm, men nå som skaden er så godt som leget kan det bli aktuelt å spille uten den mot Lillestrøm i torsdagens kveldskamp på Åråsen.

- Det har fungert utmerket. Jeg har brukt hjelm fram til nå, men nå som såret har grodd kan jeg fort komme til å droppe hjelmen mot Lillestrøm. Jeg får se det an litt, sier Skjetten-karen før kampen som har avspark så sent som klokka 21.15.

Her kan du kjøpe billett til Lillestrøm - KFUM!

- Det blir spesielt

Han sto en god kamp for Grorud mot LSK i serieavslutningen i OBOS-ligaen i 2020, men er forberedt på en helt annen ramme i torsdagens lokaloppgjør i Eliteserien. 

GODER MINNER: Emil Ødegaard har mange gode minner fra tida i LSK. Her jubler han som 18-åring sammen med Aleksander Melgalvis, Frode Kippe og Mats Haakenstad. Foto: Lise Åserud / NTB
GODER MINNER: Emil Ødegaard har mange gode minner fra tida i LSK. Her jubler han som 18-åring sammen med Aleksander Melgalvis, Frode Kippe og Mats Haakenstad. Foto: Lise Åserud / NTB

Det er meldt 25 grader og strålende vær, og den voksende supportergjengen til KFUM mobiliserer før borteturen til Åråsen.

- Det blir spesielt. Jeg gleder meg til å komme tilbake, og det er en del kompiser som skal på kampen. Som Grorud-keeper sto jeg noen av mine beste kamper mot nettopp LSK, men det blir noe annet med Eliteserie-kamp og mye folk på tribunen. Jeg har jo trasket en del i gangen på Åråsen, for å si det sånn, sier Ødegaard.

- Hva vil du trekke fram som de beste opplevelsene med LSK?

- Det var stort å vinne NM med G16. Vi tok også sølv i G19 med blant andre Fred Friday på laget, og det var spesielt å spille treningskamp for A-laget mot Strømmen som 15-åring.

Se FuglaXtra med Kevin Krygård før hjemmekampen mot Kåffa!

Stort å slå RBK på Lerkendal

Det siste året med KFUM har vært fylt med store oppturer. Etter et imponerende opprykk har Oslos beste lag levert meget godt så langt. Ikke minst var borteseieren mot Rosenborg 16. mai en stor opplevelse.

- Det går ikke an å komme utenom den. Det å reise opp dit som ordentlig underdog for så å vinne. Det var nok ikke så mange som hadde sett for seg at vi skulle ta tre poeng på Lerkendal, men vi viste hva som bor i oss. Og vi har jo vært gode på bortebane, sier Ødegaard.

Merkelig nok har ikke LSK vunnet på hjemmebane, og KFUM har ikke tapt på bortebane, før lagene møtes i den 12. serierunden.

- Jeg tror ikke det kommer til å påvirke oss eller kampen i særlig grad. Det ble ganske stygt for vår del da vi møttes i treningskampen i vinter, men vi må ut der for å prøve å matche LSK.

Mens LSK slo IFK Göteborg i treningskamp i forrige uke, ble det 2-3-tap mot HamKam for KFUMs del.

Annonse fra Eliteserien: