NTBtest_K1dwEyXx_fk

Enorm prestasjon: Sendte Glimt ut av cupen

(Bodø/Glimt - Lillestrøm 2-4) For en prestasjon! LSK leverte en kanonkamp borte mot Norges beste lag og sendte Bodø/Glimt ut av cupen.

Med en kruttsterk prestasjon vant LSK 4-2 i Bodø, og er dermed klare for 4. runde i cupen.

Scoringer av Gjermund Åsen (2), Felix Và og Ruben Gabrielsen sørget for hele fire mål og borteseier mot serielederen og den regjerende seriemesteren.

Sjokket Glimt fra start

HEI SVEIS! Gjermund Åsen var involvert i det meste da LSK sendte Patrick Berg og Glimt ut av cupen. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Allerede etter tre minutter rullet Lillestrøm opp et flott angrep som endte med at Henrik Skogvold serverte Gjermund Åsen - som prikket ballen inn i hjørnet på strålende vis.

Glimt utlignet kvarteret senere, men etter 27 minutter var gjestene nok en gang tilbake i ledelsen etter et mesterlig angrep som Felix Và sendte opp i det lengste hjørnet. Gjermund Åsen var også nær ved å øke til 3-1 da han skjøt like utenfor.

Men i stedet: Like før pause var lagene igjen like langt da Jens Petter Hauge skjøt inn 2-2 helt oppe i krysset.

Enorme jubelscener

IMPONERTE: Felix Và spilte en god kamp og jubler her etter LSKs andre scoring. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Mange forventet seg nok et voldsomt Glimt-trykk i andre omgang, men nok en gang tok LSK en tidlig ledelse. Og igjen var det Gjermund Åsen som scoret etter nydelig forarbeid av Felix Và.

Og som om ikke det var nok: Etter 62 minutter headet Ruben Gabrielsen inn Ylldren Ibrahimajs corner helt oppe i krysset.

I sluttminuttene forsvarte Lillestrøm seg mesterlig, og Glimt var aldri veldig nær en redusering.

En enorm prestasjon av Andreas Georgsons lag. Etter kampen ble seieren feiret sammen med de tilreisende LSK-supporterne i nydelig vårvær i Bodø.

- Vi spilte bra fotball og var lojale til planen, noe vi ikke var på hjemmebane (0-5-tap). Det fungerte veldig bra for oss i dag, sa Ruben Gabrielsen til NRK etter kampen.