Historisk sus over søndagens bortedrakt

Her er den splitter nye «tredjedrakta» som LSK-spillerne kommer til å bruke i søndagens bortekamp mot Kristiansund. Og valget er ikke tilfeldig: Svarte og hvite striper er blitt benyttet før i klubbens historie.

Annonse:

Søndagens kamp mot Kristiansund spilles faktisk i Molde i påvente av at KBKs hjemmebane skal bli klar, og i den kampen vil LSK gjøre som blant annet i enkelte bortekamper tidlig på 1960-tallet: Spille med stripete drakter i svart og hvitt.

64 ÅR SIDEN: I 1960 spilte LSK med stripete bortedrakter - noe Kanaripedia-orakel Jørgen Knutsen selvsagt har oversikt over.
64 ÅR SIDEN: I 1960 spilte LSK med stripete bortedrakter - noe Kanaripedia-orakel Jørgen Knutsen selvsagt har oversikt over.

- Den gangen fikk ikke laget nye drakter hvert år, de ble som regel brukt i flere år av gangen. Og da LSK møtte lag som Sandefjord - med gule drakter - på bortebane, ble blant annet de stripete draktene brukt i en del bortekamper litt utover på 1960-tallet, forteller LSK-statistiker Arnfinn Fagerli.

Her kan du kjøpe billett til Kristiansund - Lillestrøm på Aker stadion!

Den spesielle drakta vil i løpet av kort tid være til salgs i Forza Fugla-shopen på Lillestrøm Torv (når brodering av logo er ferdig), men vi tok med Kevin Krygård, Uba Charles og Espen Garnås på en fotoshoot for å vise den fram i forkant av søndagens «premiere».

Og spillerne likte den svært godt.

- Uvante farger, men absolutt en fin drakt, mener Espen Garnås.

- Når man velger bortedrakter synes jeg det er fint at man går i arkivet for å se hva som er blitt brukt tidligere i klubbens rikholdige historie. Da får man en drakt som har betydning og relevans. Jeg husker selv disse draktene godt fra min barndom, forteller Arnfinn Fagerli.

Både Kristiansund og Lillestrøm spilte uavgjort forrige helg - henholdsvis borte mot Tromsø og hjemme mot Sarpsborg - og med seier kan LSK ta et stort steg ut av den rekordjevne nedrykksstriden. I øyeblikket ligger kanarifuglene på 7. plass i Eliteserien, men det er bare fire poeng ned til Sandefjord på 16. plass.

NY DRAKT: Kevin Krygård likte drakta som for første gang blir brukt mot KBK på søndag. Foto: Sebastian Andersen, Megapiksel
NY DRAKT: Kevin Krygård likte drakta som for første gang blir brukt mot KBK på søndag. Foto: Sebastian Andersen, Megapiksel

Samtidig har Lillestrøm to kamper mindre spilt enn Molde som «bare» har åtte poeng mer og er nummer fire på tabellen. Og nettopp Molde er gjester i den kommende hjemmekampen på Åråsen søndag 11. august. Det er også rundens hovedkamp med avspark klokka 19.15. Her kan du kjøpe billett til møtet med MFK!

Les også: Lundemo-perle reddet fortjent poeng på overtid

Billettinfo til de som har tenkt seg på KBK - LSK: Alle kjøpte billetter vil være gyldig på Aker Stadion i Molde i denne kampen. Når du er inne og kjøper deg billett, så fremstår det som om arrangementet er på Nordmøre stadion, men billetten gjelder altså på Aker Stadion. Når du er inne i vårt setekart, velg billett på vilkårlig sted - alt er gyldig når du kommer til Molde. Promokode: lsk24

Via denne lenken kan du kjøpe billett til kampen!

Espen Garnås likte den nye drakta
PREMIERE-KLAR: - Uvante farger, men absolutt en fin drakt, mener Espen Garnås.

 

Annonse fra Eliteserien: