Markus Edner Wæhler (16) signerte proffkontrakt

Markus Edner Wæhler har imponert stort etter overgangen fra Røa - med blant annet 10 scoringer for LSK 2 i 3. divisjon denne sesongen. I dag signerte den lovende spissen, som fyller 17 år neste torsdag, på sin første proffkontrakt med Lillestrøm.

Annonse:

Den høyreiste angrepsspilleren er glad for å ha blitt enig med LSK om en avtale som gjelder fra 1. september og tre år frem i tid.

- Jeg er veldig glad for å ha skrevet under på min første proffkontrakt. Selv om jeg kanskje ikke hadde tenkt at det skulle bli denne klubben, så er det veldig gøy, sier 2007-modellen, som har gode fotballgener fra både mor- og farsiden.

FOTBALLFAMILIE: Både pappa Thomas og mamma Kristine har spilt fotball på høyeste nivå. Nå følger forhåpentligvis Markus i deres fotspor. Lillesøster spiller fortsatt på Røa. Foto: Andreas Aalling
FOTBALLFAMILIE: Både pappa Thomas og mamma Kristine har spilt fotball på høyeste nivå. Nå følger forhåpentligvis Markus i deres fotspor. Lillesøster spiller fortsatt på Røa. Foto: Andreas Aalling

Mamma Kristine Edner Wæhler har 23 A-landskamper for Norge og flere hundre kamper for Røa. Pappa Thomas Wæhler har Eliteserie-kamper for både Lyn og Strømsgodset, og farfar Tor Wæhler var en fremtredende spiller for Frigg i klubbens siste storhetstid.

- Jeg spilte i Røa fram til i fjor da Toni og LSK kom på banen og tok kontakt. Jeg begynte først med hospitering før jeg meldte overgang i vinter. Jeg har trivdes i klubben og har begynt å prestere, og da er det deilig å belønnes med proffkontrakt, forteller Markus Edner Wæhler.

- Han er en av de mest spennende unge målscorerne i norsk fotball. En stor, sterk og smart spiss som har alle muligheter til å bli ordentlig god, og som Åråsen-publikummet kommer til å elske. Dessuten er han en god gutt med solide verdier som kommer fra en fantastisk fotballfamilie, sier Toni Ordinas.

Les også: Se opp for Markus (16)

Han har allerede trent litt med A-laget, og var med i troppen mot Rosenborg i august, og akademisjef Toni Ordinas har en klar plan for at Markus skal fases mer og mer inn på A-laget i tiden som kommer.

- Jeg håper å utvikle meg som fotballspiller og etter hvert få sjansen på A-laget, sier den unge spissen.

Se video-intervju med Toni Ordinas og Markus Edner Wæhler:


Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 13.09.2024
Skrevet av: Morten Stokstad og Andreas Aalling (foto/video)