NTB_T9cXyfbHJHE

Statistikk fra Fagerli: Etterlengtet seier i Drammen i fjor

LSK tok en etterlengtet seier mot Strømsgodset på Marienlyst i fjor. Den første i Drammen siden 2009. Da gikk det verre sist de møttes i cupen for fem år siden.

Av Arnfinn Fagerli

Ylldren Ibrahimaj og Thomas Lehne Olsen scoret hvert sitt i 2-1-kampen. Dermed vant LSK både hjemme og borte i samme sesong mot «Godset» på 14 år. På Åråsen endte det nemlig 4-3 i en merkelig kamp. LSK ledet 2-0, deretter snudde gjestene til 2-3, før LSK avgjorde på overtid ved Akor Adams.

3-0

Hjemmeseier i samtlige kamper. I 2018 var LSK tittelforsvarer, men ble stoppet av Mustafa «Mos» Abdellaoue som scoret ekte hattrick i 2. omgang og sendte «Godset» til cupfinalen der de tapte for Rosenborg.

I 1969 spilte LSK i 3. divisjon og hadde toppserielaget i kne. Ledet 2-0, og hadde et tredje mål på gaffelen. I stedet utliknet hjemmelaget til 2-2 og berget ekstraomganger. I siste minutt stusset en LSK-spiller en corner i eget mål og SIF hanglet videre. Ikke bare det, de gikk hele veien og tok klubbens første cupmesterskap.

Også i 1973 var LSK i 3. divisjon. Det var fotballfeber i Lillestrøm som suste videre i cupen. Slo ut Mjøndalen (5-3) og Skeid (5-0), før de møtte det tredje toppserielaget på rad. Tom Lund hadde fire store sjanser, men traff tverrliggeren på det beste forsøket. Etter 89 minutter avgjorde Mr. Strømsgodset, Steinar Pettersen, til 1-0. Også det året vant drammenserne finalen.