Statistikk fra Fagerli: Uten tap på Hamar siden 1993

Ni dager før Thomas Lehne Olsen skulle fylle to år hjemme i Moelv, vant HamKam over Lillestrøm på Briskeby. Det var sist «Kamma» slo LSK på eget gress. Selv om alt så lyst ut da Mons Ivar Mjelde - her fra cupfinalen året før - scoret to mål før pause.

Av Arnfinn Fagerli

Oppgjøret 20. juni i 1993 ble meget spesielt. LSK var serieleder, mens hjemmelaget lå nest sist på tabellen. Mons Ivar Mjelde sendte gjestene i ledelsen med to scoringer i første omgang. Like etter sidebytte reduserte Petter Belsvik, før André Bergdølmo svarte med 3-1 minuttet etter. Men så var det at storscorer Belsvik hadde sin store dag og laget ekte hattrick til 4-3, seiersmålet i kampens siste minutt den gangen.

Her kan du kjøpe billett til HamKam - Lillestrøm på lørdag!

Etter det har lagene møtt hverandre ti ganger, derav en i cupen. LSK har vunnet seks ganger, mens fire er endt uavgjort, alle de tre seneste.

2023: 0-0

2022: 2-2 (Edh, Adams)

2020: 1-1 (Haraldsson)

Siste LSK-seier på Hamar kom i 2008 i et fargerikt oppgjør. Olivier Occean scoret begge da LSK gikk til pause med 2-0 før det endte 2-1. 20 minutter før slutt fikk Markus Ringberg og Espen Søgård begge sitt andre gult kort. Mens på overtid barket Vegar Bjerke og Karim Essediri sammen fysisk og dommer Tom Henning Øvrebø sendte de ut med hvert sitt røde kort.

Sist «Kamma» slo LSK uansett bane, var på Åråsen i 2004 da Geir Frigård (eks LSK) scoret kampens eneste mål.

Siden 1976 har lagene møtte 40 ganger hjemme og borte. LSK har vunnet 24, mot HamKams seks.

Nettopp i ’76 var det publikumsrekord med 11.500 i rent topp-oppgjør på Briskeby.  Verken før eller senere har så mange sett en HamKam-kamp på denne banen, selv om publikumsrekorden på Briskeby skriver seg fra cupfinalen mellom Fredrikstad og Mjøndalen i 1938 da 14.500 var innenfor gjerdene.

Etter ombyggingen er 6.904 mot Rosenborg for to år siden det høyeste tallet.

På de seks siste hjemme, har HamKam vunnet en kamp, 1-0 mot Odd. Mens LSK jakter første borteseier siden 2-1 i Tromsø 2. juni.

Her kan du kjøpe bussbillett til Hamar med Kanari-Fansen!