Tommy-boka: Lansert som lydbok - 42 år etter

42 år etter at Jon Haaland (i midten) ga ut legendariske «Tommy» ble den i går lansert på nytt på Lillestrøm bibliotek - som lydbok gjennom fortellerstemmen til Morten Bergheim (til høyre).

Annonse:

Mottaket Media står bak den nydelige digitale utgivelsen og hadde invitert til en vakker samling der en rørt Ivar Hoff kunne fortelle om sine opplevelser med Tom Lund. 

Hoff kom til LSK som spiller og lagkamerat med Tommy i 1970, men ble først og fremst sentral som klubbens oppmann (daværende sportssjef) i klatringen mot toppen utover 70-tallet.

INITIATIVTAKERE: Morten Bergheim, Espen Ødemark, Jon Haaland, Trym Hogner og Lars Raastad har sørget for at Tom Lund-boka nå er utgitt som lydbok. Foto: Kristian G. Myhre
INITIATIVTAKERE: Morten Bergheim, Espen Ødemark, Jon Haaland, Trym Hogner og Lars Raastad har sørget for at Tom Lund-boka nå er utgitt som lydbok. Foto: Kristian G. Myhre

- Før vi ble Harde Mottak snakket Patrick Ween, Espen Ødemark og jeg om at vi hadde lyst til å gi ut boka om Tommy på nytt i print-format. Vi mener det er et ekstremt viktig tidsdokument for klubben og byen, og syntes det var noe som var verdt å få til. Vi kontaktet forfatter Jon Haaland - som jeg tror at vi først tulla da jeg sa at vi ville gi den ut på nytt. Men han var veldig villig til å være med på det. Så gikk tida litt, og noen av oss ble etter hvert veldig opptatt av lyd og podkast, og når vi også fikk opp et lite studio her i Lillestrøm fant vi ut at vi heller ville gi den ut som lydbok, fortalte Trym Hogner i Mottaket Media til den fullsatte salen på biblioteket.

Deretter tok Jon Haaland oss 42 år tilbake i tid og fortalte hvordan det var å skrive boka om datidens største norske fotballspiller, godt akkompagnert av Morten Bergheims opplevelser med å lese inn boka på nytt og noen artige historier fra Ivar Hoff om samarbeidet med Tom Lund som sørget for at Lillestrøm Sportsklubb ble best i Norge.

FULL SAL: Mange hadde møtt opp på Lillestrøm bibliotek. Foto: Kristian G. Myhre
FULL SAL: Mange hadde møtt opp på Lillestrøm bibliotek. Foto: Kristian G. Myhre

- Aldri før har jeg hatt hjertet mitt så mye med i noe underveis i arbeidet, sa Bergheim om hvordan det var å legge sin fortellerstemme på manuset til Jon Haaland.

Avslutningsvis leste han fra sitt favorittkapittel i boka der Tom Lund som barn trente mellom epletrærne hjemme i hagen i Birkebeinergata på Vigernes i Lillestrøm.

Det ble en vakker seanse, og vi ønsker å takke Mottaket Media for at mesterverket om en helt spesiell spiller er blitt digitalisert på en så fin måte. Du kan høre den allerede nå - ved å trykke på denne lenken!

Takk også til støttespillerne som har bidratt til at prosjektet har latt seg realisere: Republic, AJ Produkter, Areal & Bolig, Romerike Sparebank, Cloudberries, Kanari-Fansen, Advokatfirmaet Mageli, TME Media, Martins, WTB Bygg, Weenbo, SLM Revisjon, Øie, SNU, Halvorsen & Co, og foreningene Gamle Lillestrøm og Julegata i Lillestrøm. 

Les også: Tommy blir lydbok

Se video fra lanseringen her:


 

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 20.06.2024
Skrevet av: Morten Stokstad, Kristian G. Myhre (foto) og Emil Saglien Ruud (video)