Se høydepunktene: Årsbeste på Åråsen

Med aggressivt, sjanserikt og et høyt tempo, leverte Lillestrøm årsbeste på Norges beste gress. 3-1 på Åråsen mot Strømsgodset var ikke et mål for lite.

Annonse:

Det var ingen tvil om at spillerne var ute etter å reise den berømte kjerringa etter 0-3 og svak kamp i Molde sist.

Duoen Gjermund Åsen/Thomas Lehne Olsen hadde nær gitt hjemmelaget en tidlig ledelse, men den kom. Etter 12 minutter ble driblefanten Felix Va sendt i bakken og straffespark til LSK. Lehne Olsen sikker til 1-0 fra 11-meteren.

«Mitt mål»

Bare to minutter etter satte Eric Kitolano inn en retur til 2-0 via en motstander.

- Mitt mål det der, sa Kitolano til de som mente det var et selvmål.

LSK dominerte de første 30 minuttene fullstendig. Men lot Godset få slippe inn i kampen og det resulterte i at Logi Tomasson fikk reduserte med et pent langskudd i lengste hjørne.

Thomas Lehne Olsen ble igjen i garderoben i pausen, men LSK kom voldsomt ut etter hvilen, og etter bare to minutter brøt Uba Charles høyt på banen og serverte ballen til Marius Lundemo som fikk stjernetreff til 3-1.

Begge lag hadde sine sjanser til å pynte på resultatet, men de ble med de fire scoringene mellom lagene som pleier å servere målrike oppgjør seg imellom.

Årsbeste?

- Absolutt, en av de beste og kanskje årets beste, sa LSK-trener Andreas Georgson.

En kjempesolid prestasjon. Ta motgang sammen, og være effektive. Det var planen med mer variasjon i vårt spill. True nå man skal true, og slippe seg ned når man må. I hvert fall ikke tvile. Vi er ennå ikke helt stabile, men forbedrer oss uke for uke.

En som bidro i fullt monn tilbake etter skade var Uba Charles på backen, mens Eric Kitolano ble kåret til banens beste.

Dette var LSKs femte strake hjemmeseier mot drammenserne, og sendte laget opp til sjuendeplass på tabellen.

KAMPFAKTA:

Lillestrøm – Strømsgodset 3-1 (2-1)

Mål: 1-0 (str. 15) Thomas Lehne Olsen, 2-0 (17) Eric Kitolano, 2-1 (32) Logi Tómasson, 3-1 (47) Marius Lundemo (Uba Charles Nwokoma).

Gult kort: Felix Va, Alexander Røssing-Lelesiit, LSK. Logi Tómasson, Marcus Mehnert, Strømsgodset. Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget