Barnekreftforeningens logo mot FFK: Tårevått gjensyn med Lukas (14)

Siden det første møtet for to år siden har Lukas Matheo Jensen og Gjermund Åsen hatt jevnlig kontakt. I forkant av søndagens møte med Fredrikstad - der LSK spiller med Barnekreftforeningens logo på drakta - ble det et emosjonelt gjensyn med 14-åringen som kjemper sitt livs kamp. Samtlige LSK-drakter vil i etterkant auksjoneres bort til inntekt for årets TV-aksjon.

Annonse:

For to år siden besøkte Åsen for første gang den da 12 år gamle LSK-supporteren på Radiumhospitalet. Prognosene er dessverre ikke lenger like gode, men den tapre Skjetten-gutten nekter å gi opp håpet.

Les mer om Barnekreftforeningen og årets TV-aksjon her!

På fredag var Åsen tilbake hos Lukas i etterkant av at han hadde avsluttet nok en runde med cellegift-behandling.

- Det er jo en ting som du har lært meg: Det å aldri miste troen. Uansett hvor mange ganger du blir slått ned i bakken, så gjelder det å reise seg igjen. Man må spille på lag med hverandre utenfor banen også. Hjelpe hverandre, motivere, inspirere. Det har du gjort til gagns med meg, sier Gjermund Åsen.

Han er glad for at LSKs sponsorer har sagt ja til å rydde plassen på drakta for den gode organisasjonen som er i fokus på årets TV-aksjon førstkommende søndag. 

- Barnekreftforeningen. Det treffer jo oss litt nært, det her da. En sak vi brenner for, sier Åsen.

- Skikkelig koselig, sier Lukas.

Dessverre er kampen hans mot kreften langt fra over.

- Man vil så veldig gjerne at ting skal gå bra, men virkeligheten nå er så tøff. Vi må leve selv om ting er tøft, finne ting som er positivt, prøve å snu det. Håpet nå er å sette verdensrekord i lang pause uten tilbakefall. Foreløpig er rekorden seks år. Det er målet og håpet. Selv om vi ikke er kreft-frie, så må vi leve som om vi er det. Lukas er helt briljant på å tenke positivt. Vi tømmer alt som er vanskelig og skummelt nå, så setter vi de tankene bort, forteller mamma Linda Jensen.

- Man må finne de tingene i livet som gir glede. Så er jo drømmen å stå sammen med Kanari-Fansen på noen av de siste kampene denne sesongen, tillegger hun.

Nå er planen at de reiser til Fredrikstad for å få med seg søndagens seriekamp fra tribunen. 1200 LSK-tilhengere har allerede kjøpt billett på folkefesten - her kan du sikre deg plass!

Gjermund Åsen blir blank i øynene når han får høre at Lukas har klare planer om å få med seg den viktige bortekampen i Østfold - seks dager etter at han fikk forlate Radiumhospitalet i denne omgang.

- Det at du drar til Fredrikstad betyr mye mer for oss enn du tror. Husker du hva du sa til meg sist? «Når vi ikke er på sykehuset, så er vi sykt gode til å le, mamma.» Det har jeg tenkt litt på selv også når vi har tapt kamper. Vi blir jo preget av å tape kamper. Da har jeg tenkt at det er viktig å le når man ikke er på trening. Livet er for kort til at man ikke skal ha det gøy, sier Gjermund Åsen.

- Mamma er skikkelig god på å le, sier Lukas.

- Hehe. Jeg er skikkelig god på å le - og grine. Livet er egentlig veldig fint. Selv om man taper en fotballkamp eller møter motgang på sykehuset, så er det så mye annet bra som skjer, sier Linda.

- Det er kjedelig å ha det trist. Du kan ha det dritt i dritten. Men du kan også ha det helt ok i dritten. Alt er mulig, sier 14-åringen med den heltemodige holdningen.

De brukte LSK-draktene i kampen mot FFK vil bli auksjonert bort til inntekt for søndagens TV-aksjon der Barnekreftforeningen er mottaker. Vi takker Romerike Sparebank, Coop, Advokatfirmaet Nicolaisen & Co, Creative Heads, Åråsen Eiendom og Altibox for å gi synligheten til Barnekreftforeningen i denne kampen.

Se video med Lukas og Gjermund fra Radiumhospitalet:

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 14.10.2024
Skrevet av: Morten Stokstad og Andreas Aalling (video)