Bor i Fredrikstad - frivillig på Åråsen: En hyllest av Britt Kersti (61)

Det er ikke bare Kanari-Fansen som mobiliserer til søndagens møte med FFK. LSK inviterer også klubbens mange frivillige på kampen. Vi dro i forveien og besøkte en av de aller ivrigste: Britt Kersti Hanssen Fagerås. Hun reiser helt fra Fredrikstad til Åråsen for å hjelpe til på hjemmekampene.

Annonse:

Utenfor huset til familien Fagerås vaier LSK-flagget året rundt. Det gjør det også når vi har tatt turen for å hylle ei som har jobbet som frivillig på Åråsen i nærmere 15 år.

Britt Kersti Hanssen Fagerås (61) ble på midten av 1970-tallet forelsket i Tom Lund og LSK. Selv om hun bor på Kråkerøy i Fredrikstad, er det LSK som gjelder både for hun og ektemannen Bernt. Begge har vært frivillige på Åråsen i en årrekke, og datteren Guro er også Lillestrøm-supporter på sin hals.

Her kan du kjøpe billett til Fredrikstad - Lillestrøm!

Tom Lund den store helten

Vi tok med oss en signert LSK-drakt i gave til 61-åringen foran den - for hennes del - kortreiste bortekampen mot Fredrikstad.
UTKLIPPSBOK: Ingen tvil om hvem som var idolet til Britt Kersti da hun var tenåringsjente. Foto: Morten Stokstad
UTKLIPPSBOK: Ingen tvil om hvem som var idolet til Britt Kersti da hun var tenåringsjente. Foto: Morten Stokstad

- Nei, guri! Tusen takk, sier Britt Kersti Hanssen Fagerås med et stort smil.

Les også: Krygård om Fagermo-grepene: - Veldig positivt

Men hvordan har det seg at en Fredrikstad-kvinne på 61 år er blitt så stor Lillestrøm-supporter?

- Tom Lund. Tom Arne Lund. Tommy. Det var grunnen til at jeg ble LSK-patriot. Norges beste fotballspiller var Tom Lund, og da ble det Lillestrøm, forteller hun. 

Utklippsboka fra slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 1980-tallet viser med all tydelighet hvor stor plass klubben fra Romerike har i hjertet hennes. For ikke å snakke om tatoveringen av LSK-logoen og autografene til Tom Lund, Frode Kippe og Arild Sundgot.

- Jeg skrev brev til Tom Lund da han sluttet å spille fotball (etter 1982-sesongen). Jeg syntes det var så leit at han la opp. Og jeg fikk svar av ham. Brevet har jeg på et eller annet vis klart å miste, men jeg har fortsatt konvolutten der Tom Lund skrev navnet mitt, forteller hun og ler godt.

Les også: Barnekreftforeningens logo mot FFK: Emosjonelt gjensyn med Lukas (14)

Tror på fornyet Eliteserie-kontrakt

Mannen Bernt har også blitt en del av frivillighetskorpset på Åråsen, og datteren Guro er ofte med som ivrig supporter.

- Det tar jo bare halvannen time å kjøre. En liten svipptur, egentlig, ikke noe problem, sier Bernt Fagerås.

- En periode var Bjørn Helge Riise min store helt, og etter en kamp hadde hun plutselig med en vannflaske hjem til meg som Bjørn Helge hadde drukket av, forteller Guro lattermildt.

LSK-FAN: Et gammelt vindu henger på veggen med en rekke bilder og utklipp av historiske LSK-profiler. Foto: Morten Stokstad
LSK-FAN: Et gammelt vindu henger på veggen med en rekke bilder og utklipp av historiske LSK-profiler. Foto: Morten Stokstad

Les også: Fagermos to første uker: Kuttet fridag, høyere intensitet og offensivt fokus

Nå gleder de seg stort til å dra på søndagens kamp med andre frivillige i LSK og en hel haug med andre Lillestrøm-supportere.

- Dette blir jo nesten Vålerenga-kampen min i og med at jeg er herfra, sier Britt Kersti.

- Det blir en viktig kamp hvis man skal holde seg over streken, sier Bernt.

- Vi rykker ikke ned. Vi klarer det med et nødskrik, har jeg sagt. Jeg er alltid optimist, sier Britt Kersti Hanssen Fagerås.

Torsdag formiddag var det under 100 billetter igjen på bortefeltet på Fredrikstad Stadion. Her kan du kjøpe billett - hvis du er rask!

Se hjemme hos-reportasjen her:


Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 17.10.2024
Skrevet av: Morten Stokstad og Andreas Aalling (video)