Daniel Skaarud solgt til Ajax

LSK og den nederlanske toppklubben Ajax er enige om en overgangsavtale for Daniel Skaarud.

Annonse:

- Vi har etter flere måneders dialog med Ajax blitt enige om en overgangsavtale som vi har blitt fornøyd med. Daniel har i flere år vært rangert som ett av våre største talenter, og har blitt veldig godt skolert gjennom henholdsvis Bjørkelangen og LSK akademiet, sier sportssjef Simon Mesfin.

Daniel Skaarud vil i første omgang knyttes til Ajax sitt akademi og spille for U19-laget. 

Tidenes yngste 

Daniel Skaarud fikk sin debut i Eliteserien i september i fjor mot Rosenborg hjemme på Åråsen. Han var da 16 år og sju dager, og ble dermed den yngste spilleren til å spille for LSK på toppnivå. 

- Daniel har rukket å debutere og score mål for A-laget. Vi håper Bjørkelangen er stolte over å oppfostre et slikt talent. Vi syntes også dette er et kvalitetstegn for jobben som gjøres i LSK-akademiet. Romeriksmodellen og lokalt samarbeid i beste praksis vil jeg si, sier Simon Mesfin. 

- Riktig å selge nå

- Gjennom mange samtaler over tid med agent(foreldre og spillere), må vi erkjenne at det er riktig å selge Daniel allerede nå. Vi skulle gjerne sett han spille i LSK i noen år til, men man må huske på at Daniel kunne gått gratis til Ajax nå, da interessen har vært der siden han var 14 år gammel. Men Daniel, agenten og foreldrene hans holdt ord og signerte proffkontrakt med LSK på dagen da han fylte 15 år. Det er det som gjør at LSK nå sitter i en med en god avtale og gode midler for videreutvikling av klubben, sier Mesfin. 

 

Skaarud Ajax.jpg
Daniel Skaarud på plass i Amsterdam. FOTO: Ajax

 

Hovedpersonen selv er takknemlig for tiden han har hatt i LSK. 

- Jeg har hatt det veldig fint i LSK og tiden jeg har hatt med alle trenere og spillere, det jeg kom når jeg var rundt 8 år gammel. Jeg er veldig takknemlig for å kunne ha vært i LSK og kunnet utvikle meg i denne klubben. Da jeg fikk debut på Åråsen er nok en av de største tingene jeg har opplevd som fotballspiller. Jeg vil rette en stor takk til Toni Ordinas for all den hjelpen jeg har fått fra han og hvordan han har hjulpet meg med å bli den fotballspilleren jeg har blitt i dag. Jeg vil også takke alle trenere jeg har hatt og alle spillere jeg har spilt med i min tid i LSK. Tusen takk for denne gang, skriver Daniel Skaarud. 

Hele klubben ønsker Daniel masse lykke til i Amsterdam og Ajax! 

 

Annonse fra Eliteserien: