David Nielsen ny LSK-trener: - Det skal bli et helvete å komme til Åråsen

David Nielsen er ansatt som LSKs hovedtrener ut 2024-sesongen. Den danske trenerprofilen har sin første arbeidsdag på Åråsen førstkommende mandag. Søndagens kamp mot Tromsø blir ledet av akademisjef Toni Ordinas og sportssjef Simon Mesfin.

Annonse:

47-åringen, som hadde en lang og innholdsrik karriere som spiss for blant andre FCK, Wimbledon, Norwich, Aalborg, Midtjylland, Start, Strømsgodset og Brann, har siden 2011 trent flere klubber i både Norge, Danmark og Hellas.

Fra 2017 til 2022 ledet han den danske storklubben AGF, tidligere år reddet han Lyngby til ny kontrakt i Superligaen, og i øyeblikket er han en populær fotballekspert for dansk TV 2.

Her kan du se en video fra da Lyngby sikret plassen i juni!

Liker Åråsen

Nå bobler den danske kruttønna over av energi for å bidra til at det blir en oppløftende LSK-høst.

- Dette gleder jeg meg veldig til. Man har vært noen plasser i Skandinavia som stikker seg ut med en god og spesiell stemning. Åråsen er en sånn plass. Som spiller var det et helvete å komme til Åråsen. Nå skal vi sørge for at det igjen blir et helvete, sier David Nielsen.

DEN GANG DA: I 2009 scoret David Nielsen for Brann mot Stian Ringstad og LSK. Foto: Marit Hommedal /SCANPIX
DEN GANG DA: I 2009 scoret David Nielsen for Brann mot Stian Ringstad og LSK. Foto: Marit Hommedal /SCANPIX

Han har fulgt godt med i norske fotball - selv om han stort sett har bodd i Danmark de siste årene. Sønnen Noah Holm spiller for Rosenborg, og etter å ha bodd her i nesten ti år er Norge mer eller mindre Nielsens andre hjemland.

- Jeg følger bra med på Eliteserien. Bodø/Glimt er «miles above» de andre, så har du resten av lagene som er ganske jevne. Det er en styrke for ligaen. Vi har en veldig god stall, og nå handler det om å bli sterkest mulig sammen og få et eget uttrykk slik at vi får det beste ut av spillerne vi har.

- Alle vet jo at vi har en jobb å gjøre. Det viktigste nå er å lære spillerne å kjenne kjapt. Vi må finne en felles energi. Det gjør vi kun ved å «connecte» som individer. Så handler det kun om en ting: One game at a time, påpeker David Nielsen – og legger til:

- Jeg gleder meg til å se det gule havet på Åråsen. Det gleder jeg meg noe sinnssykt til.

Han ønsker nå at laget har fullt fokus på søndagens kamp, og vil ikke være tilgjengelig for ytterligere kommentarer før han ankommer Åråsen mandag.

Les også: «Back to school» og Fanzone på Åråsen søndag

Ordinas og Mesfin leder LSK mot TIL

Styreleder Morten Kokkim er svært fornøyd med å få på plass David Nielsen som hovedtrener resten av sesongen.

- Vi er veldig glade for at David Nielsen har sagt ja til denne utfordringen. Med sin kunnskap, erfaring og entusiasme vil han komme til å skape mye energi i spillergruppa, og bidra til at laget får et løft i det som blir en spennende høst. Med 11 seriekamper og minst en kvartfinale i cupen har vi mye å spille om, sier Kokkim.

COMEBACK: Toni Ordinas trente Stabæk fra 2016 til 2018. Søndag gjør akademisjefen comeback - for en kamp - mot Tromsø. Foto: Berit Roald/NTB
COMEBACK: Toni Ordinas trente Stabæk fra 2016 til 2018. Søndag gjør akademisjefen comeback - for en kamp - mot Tromsø. Foto: Berit Roald/NTB

Les også: Asterhed går tilbake til assistent-rollen

På grunn av et lenge avtalt TV-oppdrag i helgen vil David Nielsen ha sin første arbeidsdag på Åråsen mandag. Det betyr at akademisjef Toni Ordinas og sportssjef Simon Mesfin leder laget sammen med resten støtteapparatet i søndagens hjemmekamp mot Tromsø. De vil også lede lørdagens trening på Vigernesjordet klokka 11.00.

- Åråsen er den ideelle arenaen for de modige, og det er det som vil få oss til å vinne sammen på søndag. En ting er sikkert: Det finnes ikke noe mer stressende for motstanderne våre enn å spille foran et Kanari-Fansen i fyr og flamme. Jeg håper å se mange tilskuere der på søndag, sier Toni Ordinas.

PS! Fra klokka 12.00 til 14.00 på søndag blir det Fanzone med mye moro for barna utenfor Åråsen før kampen mot Tromsø. Les mer om arrangementet her! Avspark er klokka 14.30. Her kan du kjøpe billett til kampen!

David Nielsens trenerkarriere:

2011: Løv-Ham (assistent)

2011-2013: Nest-Sotra

2014: Strømsgodset (assistent)

2014-2015: Strømsgodset

2015-2017: Lyngby

2017-2022: AGF

2023-2024: Kifisia

2024: Lyngby

Annonse fra Eliteserien: