Debutant Alexander (17) lyspunkt på tung Åråsen-dag

(LIllestrøm - Fredrikstad 0-3) Alexander Røssing-Lelesiit (17) fikk sin Eliteserie-debut og satte fart på LSK, men det ville seg ikke i årets femte hjemmekamp heller.

Av Arnfinn Fagerli, Morten Stokstad og Andreas Aalling (video)

Simen Rafn sendte i vei et varsko midtveis i første omgang med et skudd i tverrliggeren mot gamleklubben. Like etter hadde både Eric Kitolano og Thomas Lehne Olsen gode muligheter til å sende LSK i ledelsen. Begge gangene sto FFK-keeper Jonathan Fischer som en levende vegg. En akillesplaget Lehne hadde enda en mulighet, men headingen gikk like utenfor.

I stedet kunne gjestene gå til pause med 1-0 etter at Julius Magnusson satte inn ledermålet i etterkant av et langt FFK-innkast.

Lehne Olsen ut med skade i pausen med skade, men Kitolano rakk fem minutter før også han forlot «det gamle» Åråsen-gresset for siste gang.

- Vi har 2,5 store sjanser som vi bør gjøre noe bedre ut av, sa Lehne om mulighetene.

17 år og fire måneder gamle Alexander Røssing-Lelesiit erstattet Thomas Lehne Olsen før andre omgang og tok plass på venstrekanten, mens Felix Và tok spissrollen. Og Eliteserie-debutanten fikk vist hvilket kjempetalent han er. Han dro seg fri flere ganger og skapte ubalanse i FFK-forsvaret, og innleggene var nær ved å skape flere store sjanser for lagkameratene. Men det ble med nesten. I stedet var rødbuksene effektive og scoret alle tre etter dødball. 0-2 på straffespark ved Oscar Aga etter at Mads Hedenstad Christiansen sendte Sondre Sørløkk i gresset. Sørlokk satte inn det siste med hodet. FFKs to eneste sjanser kom i sluttminuttene.

- Dette var ingen 0-3-kamp, sa LSK-trener Andreas Georgson.

- Skulle ønske vi kunne skapt flere problemer for dem, men det maktet vi ikke, la han til.

Nå er det 38 dager til neste hjemmekamp. 27.juni kommer KFUM og skal innvie en helt ny Åråsen-matte:

- Kanskje det kan hjelpe oss, sa Georgson.

To bortekamper gjenstår før Eliteserien tar sommerferie: Odd og Tromsø.

Se video-intervju med Alexander Røssing-Lelesiit:

KAMPFAKTA:

Lillestrøm – Fredrikstad 0-3 (0-1)

Åråsen. Tilskuere: 9.267.

Mål: 0-1 (41) Julius Magnusson, 0-2 (str. 90) Oscar Aga, 0-3 (90+4) Sondre Sørløkk.

Gult kort: Alexander Røssing, Ylldren Ibrahimaj, LSK. Philip Aukland, Oscar Aga, Fredrikstad. Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand

Målsjanser: 2-3. Cornere: 3-8.