Disse utvikler fremtidens LSK-spillere

Flere spillere fra LSK-akademiet har nylig blitt solgt fra Lillestrøm Sportsklubb. Her kan du bli litt bedre kjent med akademiet, deres primæroppgaver og hvem som bekler de ulike rollene.

Annonse:

- Utviklingsarbeid tar tid, men arbeidet som er gjort de siste årene har gitt og vil fortsette å gi resultater, sier Toni Ordinas.

Spanjolen er inne i sitt sjuende år som utviklingsleder i Lillestrøm Sportsklubb.

- Målet til akademiet er å utvikle spillere til LSKs A-lag. Denne prosessen begynner via barnefotballen i vår egen klubb eller hos andre klubber i vårt lokalområde. Vi har rundt 20 personer i ulike roller som arbeider med spillerne når de begynner i akademiet, forteller Ordinas.

Akademiklassifiseringen

Som et ledd i å løfte talentutviklingen i norsk fotball kom Akademiklassifiseringen for noen år siden. Målet med klassifiseringen beskrives slik: ''Å vesentlig forbedre fotballnasjonens prestasjonskraft gjennom å utvikle flere og bedre spillere på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå''.

UTVIKLINGSLEDER: Toni Ordinas
UTVIKLINGSLEDER: Toni Ordinas

- Alle vet at det er vanskelig å bli profesjonell fotballspiller, men vårt ansvar i akademiet er å hjelpe spillerne og deres familier til at man blir den beste utgaven av seg selv. For de med talentet til gå gå hele veien, skal vi hjelpe og veilede dem mot den profesjonelle hverdagen, forklarer Toni Ordinas.

Modellen som brukes i Akademiklassifiseringen er bygd opp rundt ulike områder og klubbene klassifiseres i stjerner etter arbeidet med disse områdene. Disse stjernene er sentrale når avsatte midler til talentarbeidet i norsk fotball skal fordeles.

Hver klubbs arbeid vurderes kontinuerlig opp mot ulike rapporteringsår. De foregående årene har vært 2017, 2019 og 2022. I 2025 kommer nok en runde, denne gangen med 291 underliggende kriterier til de 11 kjerneområdene.

Spillersalg og nøkkelområder

I tillegg til potten med penger som fordeles, er det stor verdi i spillerlogistikk i dagens fotball. Alexander Røssing-Lelesiit er det ferskeste akademi-produktet som ble solgt fra LSK med sin overgang til Hamburger SV i starten av februar. Fra kalenderåret 2024 ga salgene av Eskil Edh, Henrik Skogvold og Daniel Skaarud økonomisk fortjeneste.

Mads Hedenstad Christiansen, Lars Ranger, Leandro Neto, Markus Wæhler, Harald Woxen, Marcus Paulsen og elSchaddai Furaha er spillere rundt dagens A-lag, som har kommet opp gjennom akademiet. I tillegg har flere spillere fra LSKs akademi havnet i andre klubber i toppfotballen, både i Norge og i utlandet.

For LSKs del har akademiet disse tre nøkkelpunktene å arbeide etter:

  • Akademiet skal utvikle 1-2 spillere som er klare for A-troppen hver eneste sesong.
  • LSK skal samarbeide med krets og kvalitetsklubber på Romerike, med fokus på spiller- trener- og klubbutvikling.
  • LSK skal tiltrekke seg de største trenertalentene og utvikle trenere på Romerike.

Roller i akademiet

Utviklingsleder: Toni Ordinas
Administrativ leder: Oscar Killingmoe
G19: Kristoffer Lie (hovedtrener), Adrian Boberg (assistenttrener), Alex Dahl (assistenttrener)
G17: Ludvik Johansen (hovedtrener), Håvard Nordlie (assistenttrener)
G15: Rune Haavelmoen (hovedtrener), Simon Glover (assistenttrener)
G14: Jørgen Bøe (hovedtrener), Martin Sandum (assistenttrener)
G13: Alex Dahl (hovedtrener), Ola Johan Kværneng Stoltenberg (assistenttrener)
Trenerutvikler: Ruben Quintao
Toppspillerutvikler: Frode Kippe
Fysisk trener: Martin Jakobsen
Osteopat: Mikkel Liltvedt
Keepertrener: Fredrik Vestgård
Mental trener: Vibeke Andreassen

PS! I tillegg til å jobbe i LSK er flere av LSKs akademi-trenere involvert i Wang Ung og Wang Toppidretts fotballlinjer.

HER FINNER DU KONTAKTINFORMASJON TIL DE ANSATTE I LSK-AKADEMIET

Annonse fra Obos-ligaen: