Fagermos to første uker: Kuttet fridag, høyere intensitet og offensivt fokus

Vi satte oss ned med Dag-Eilev Fagermo i analyserommet på Åråsen etter 57-åringens to første uker i LSK. Den nye treneren har tatt en rekke grep i jakten på fornyet Eliteserie-kontrakt.

Annonse:

- Det har vært hektisk. Jeg har stort sett bare jobbet. Men det har vært veldig gøy. Lillestrøm er jo en svær klubb. Og vi er i en spesiell situasjon som gjør at vi selvsagt må jobbe mye for å få overskudd og sette inn de riktige virkemidlene som gjør at vi greier oss, sier Fagermo.

Her kan du kjøpe billetter til LSK - Odd søndag 27. oktober!

På treningsfeltet har han vært svært aktiv i sin coaching.

- Fotballmessig har jeg fokusert på å få laget til å spille en 4-3-3 som er tydelig både offensivt og defensivt. Og at den er mer offensiv enn det jeg synes LSK kanskje var før jeg kom. Vi må skape håp og tro, men også en tilnærming til kampene som gjør at vi vinner. Vi kan ikke bare spille seks uavgjorte i de seks siste kampene. Vi må ha trepoengere. Og da må vi være et langt mer offensivt lag. Jeg har prioritert det veldig mye sammen med forsvarsspillet, men det henger jo sammen. Et godt forsvarsspill gir jo også muligheter for et godt angrepsspill. Så har jeg prøvd å få opp intensiteten. Fordi jeg vil ha et mer aggressivt LSK-lag som gjør at vi blir mer toneangivende i de kampene som kommer. Og vi må ha en intensitet som faktisk gjør at vi greier det.

Han har også kuttet ut fridagen to dager før kamp som ble innført før sesongstart.

- Den er kuttet fordi vi trenger den tida som er igjen til å få trent ordentlig. Vi må trene med den intensiteten som vi vil ha i kamp. Og skal vi greie det, så kan vi ikke ha for mange fridager, begrunner Fagermo.

Les også: Spiller med Barnekreftforeningens logo mot FFK: Emosjonelt gjensyn med Lukas (14)

Nå jobbes det med et knallhardt fokus inn mot søndagens publikumsfest i Fredrikstad. Her kan du kjøpe billett til kampen i Plankebyen!

- Jeg synes det er flere ting i spillet vårt som er blitt vesentlig bedre. Vi så noe mot Molde, men vi må se mer mot Fredrikstad. For nå må vi vinne. 

Se intervju med Dag-Eilev Fagermo:

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 15.10.2024
Skrevet av: Morten Stokstad og Andreas Aalling (video)