Gatelagene sparer Norge for 638 millioner: - Stolte av dere og klubben vår

- Det er helt enorme tall. Det er nesten umulig å ta innover seg. Men det er utrolig givende å være med på et slikt prosjekt. Bare i år har vi fått fire spillere ut i full jobb via gatelaget. Det underbygger rapporten, sier trener Vidar Gundersen på gatelaget Løse Fugla.

Annonse:

638 - sekshundre og trettiåtte - millioner kroner i samfunnsøkonomisk gevinst. Det er tallet Oslo Economics har summert verdien av Fotballstiftelsen og norske gatelags aktiviteter til.

- Gatelagsfotball er sannsynligvis landets mest effektive tiltak for mennesker med sammensatte problemer, sier forsker Lars Ueland Kobro til Oslo Economics i forbindelse med årets samfunnsregnskap for Fotballstiftelsen.

Les også: Oslo Economics: 638 millioner i samfunnsøkonomisk gevinst

Reiser til Göteborg på treningsleir

Vi tok en prat med trener og spillere på vårt eget gatelag for å snakke om den enorme betydningen virksomheten har.

- Det er jo utrolig store summer. Jeg tror ikke vi som spiller på gatelaget helt skjønner omfanget av det som skjer rundt oss, sier Thomas Willy Hammer. 

- Jeg håper politikerne kan stikke innom på trening eller kamp og se at dette faktisk fungerer, sier trener Vidar Gundersen.

For første gang tar han nå med seg laget på treningsleir til Göteborg. Det gleder hele gjengen seg veldig til. 

- Vi har sendt inn en søknad til Stiftelsen Scheibler der vi søkte om penger. De var villig til å støtte oss, og da ble det tur. Vi har også jobbet dugnad for å få penger til turen, sier Gundersen 

- Det blir kjempegøy. Det er to høydepunkter i år: NM og treningsleir. Det blir ordentlig moro å komme seg litt bort, sier Tove Renee Husom.

- Det skal bli spennende å dra til Göteborg, og vi skal møte et gatelag der også. Vi representerer jo klubben, så det skal bli gøy å vinne noe i Europa. Når ikke A-laget klarer det, så må jo vi gjøre det, sier Thomas Willy Hammer og ler godt.

Les også: Gatelaget rydder LSK-Hallen - får støtte av Ragn-Sells

Se video med intervjuer av trener Vidar Gundersen og Thomas Willy og Tove på Løse Fugla:


Annonse fra Eliteserien: