LSK-legenden Hammer på besøk: Gjensyn med Fagermo 47 år etter

Georg Hammer (73) har flyttet til hjembyen Kristiansund, men i dag var han tilbake på LSK-treninga - og fikk et gjensyn med Dag-Eilev Fagermo. Sist de møttes? Da Fagermo var ballgutt på Raufoss og Lillestrøm gikk til cupfinalen i 1977.

Annonse:

12. oktober 1977 vant Lillestrøm 3-1 på Raufoss - med den nåværende LSK-treneren som ti år gammel ballgutt og «Goggen» som venstreback. Kanarifuglene var klare for klubbens fjerde cupfinale, og 11 dager senere ble den første kongepokalen sikret med 1-0 over Bodø/Glimt.

Les også: Britt Kersti bor i Fredrikstad og er frivillig på Åråsen

GAMLE KJENTE: Georg Hammer var spiller og Svein Skoglunn leder under storhetstiden på 1970- og 80-tallet. Foto: Morten Stokstad
GAMLE KJENTE: Georg Hammer var spiller og Svein Skoglunn leder under storhetstiden på 1970- og 80-tallet. Foto: Morten Stokstad

Hammer ble hentet fra Skeid før 1977-sesongen, og er en av LSKs mestvinnende spillere med to seriegull (1977 og 1986) og tre cupmesterskap (1977, 1978 og 1985).

Etter 1986-sesongen la han opp i en alder av 36 år, men ble assistent-trener for Tom Lund året etter.

Hans beste minne fra tiden som Lillestrøm-spiller er cupfinalen i 1978. Da ble Brann slått 2-1 på Ullevaal uka etter at seriemesterskapet ble tapt i siste serierunde.

- Vi tapte seriemesterskap uka før, og du hadde en følelse av at det var så veldig mange som ønsket at vi skulle tape cupfinalen. Og vi lå jo under, men så snudde Vidar Hansen det i løpet av noen få minutter i andre omgang. Jeg har aldri gått av banen før med tårer i øynene, men det gjorde jeg da, sier Hammer.

Hjertet hans banker fortsatt sterkt for LSK, men kampene tør han ikke å se.

- Kona sitter foran TV-skjermen og gir beskjeder fra stua under veis. Men hun er dårlig på å sende signaler. For hun skriker like mye når de andre lagene angriper som når Lillestrøm gjør det, sier Hammer med et smil.

Se Georg Hammers møte med Dag-Eilev Fagermo:

 

Annonse fra Eliteserien: