- Mye billigere med naturgress enn kunstgress
Endelig: For første gang siden 2000 blir det til sommeren lagt nytt gress på Åråsen. Banemester Terje Hveding er glad for at klubben sverger til naturgress - som også er langt billigere enn kunstgress.
Rosenborg er motstander på Åråsen mandag 24. mai, og dagen etter går Hveding og hans team løs på gressmatta. En snau måned senere skal den være klar til å brukes igjen når Odd kommer på besøk.
- Ifølge avtalen starter vi på jobben med å legge nytt gress 25. mai, og den nye matta skal være klar til å bli benyttet til kampen 20. juni. Vi starter med å frese av gresset på toppen, et arbeid som tar tre lange dager. Det er mye masse som skal fjernes. Totalt 640 kubikk, noe som tilsvarer 30-40 lastebil-lass med henger. Deretter bytter vi vanningsanlegget før vi gjødsler og sår banen. Til slutt legger vi på en duk som skal sørge for at vi får opp så mye gress som mulig, sier Terje Hveding.
Vi må helt tilbake til 2000-sesongen sist gressmatta ble byttet ut. Banemesteren tørster etter å komme i gang med arbeidet som vil forbedre underlaget på Åråsen markant.
- Spillerne kommer til å merke stor forskjell. Nå får vi forhåpentligvis en bane som er på høyde med Lerkendal og Ullevaal. Det er målet. Samtidig legger vi også nytt gress på den ene treningsbanen slik at vi får tilnærmet lik treningsbane som kampbane.
Mange norske klubber har de siste årene byttet til kunstgress. Det er ikke aktuelt for LSKs del, til Hvedings store glede. Han påpeker også at det vil vært langt dyrere å drifte en kunstgressbane på Åråsen.
- Det å bytte gressmatte er langt billigere enn mange kanskje tror. Hvis vi skulle ha lagt kunstgress på Åråsen, ville det ha kostet cirka 3,5 millioner kroner - og da måtte vi ha byttet det cirka hvert femte år. Vedlikehold på kunstgress er også dyrere. Det er mye billigere med naturgress enn kunstgress, sier Terje Hveding.
- I fremtiden håper vi på å bytte gresset på Åråsen hvert femte år, tillegger han.
Les også: Et rungende nei til kunstgress