Nielsen på plass: - Jeg er veldig gira

David Nielsen (47) samlet støtteapparatet klokka 09.00 på Åråsen før han møtte pressen og spillerne - og ledet laget i sin første økt som Lillestrøm-trener.

Annonse:

- Nå er jeg veldig gira. Jeg ser på dette som en utfordring, men med glede og tro, sier den danske 47-åringen.

Fredag ble han enig med LSK om en avtale som klubbens nye hovedtrener ut sesongen. Etter gårsdagens Eliteserie-runde ligger Lillestrøm nest sist og på nedrykksplass.

Nå har han ti kamper på seg til å sørge for at laget rykker opp igjen.

SAMLET TROPPENE: David Nielsen startet arbeidsdagen med å samle støtteapparatet klokka 09.00 på Åråsen. Foto: Morten Stokstad
SAMLET TROPPENE: David Nielsen startet arbeidsdagen med å samle støtteapparatet klokka 09.00 på Åråsen. Foto: Morten Stokstad

- Det var mye bra, men vi fikk ikke skapt nok sjanser. Nå er vi der vi er. Nå må vi samle oss, og nå må vi kjøre. Det blir viktig med gode treninger, intensitet, tro, guts og positivitet, sier mannen som sist reddet Lyngby til ny plass i Superligaen tidligere i år.

Før det ledet han storklubben AGF Aarhus i fem år. Sommeren 2022 takket han av og ble erstattet av tidligere Lillestrøm-trener Uwe Rösler.

Se AGFs hyllest av David Nielsen i forbindelse med hans siste kamp som klubbens trener!

- Århus er en stor klubb, der vår kjære venn Uwe Rösler i dag er trener. Han tok over etter meg. Og nå tar jeg over det som er hjerteklubben hans. Selv om han sikkert ikke vil si det, så er jeg ganske sikker på at det er det, i hvert fall som trener. Jeg husker jeg spilte mot Lillestrøm-laget til Uwe Rösler, og det var et bra lag med en god mentalitet. Trøkk, guts, rent helvete. Noen av de tingene som Lillestrøm alltid har stått for må vi prøve å finne tilbake til. Vi trenger å få Åråsen til å bli fryktelig for motstanderne, og vi trenger fansens hjelp for å få det til. Vi må gjøre det sammen, sier David Nielsen. 

Han er kjent som en lidenskapelig og entusiastisk trener, og nå er han klar for å trykke på alle sylinderne for å gå i krigen for LSK.

- Jeg er den jeg er. Om noen synes det er gøy eller for mye eller for crazy, det bryr jeg meg ikke om i det hele tatt. Det som er viktig nå er at vi har en oppgave å gjøre for LSK. Derfor er jeg her, og da skal vi gjøre alt vi kan. 

Nielsens første kamp som LSK-trener blir fredagens bortemøte med KFUM. Her kan du kjøpe billett på bortefeltet (promokode: bortelag)!

Se video-intervju med Lillestrøms nye trener:

Annonse fra Eliteserien: