Ny Neto-kontrakt: Blir fast medlem av A-lagsstallen

Leandro Neto (19) har signert på en ny treårskontrakt med LSK og er fra og med i dag fast medlem av A-lagsstallen.

Annonse:

- Kjempefint med ny kontrakt. Og veldig fint å bli en fast del av A-laget, sier Leandro Neto med et smil.

Den elegante midtbanespilleren - som spilte i Gjelleråsen fram til han var 15 og et halvt år - fikk sin debut på A-laget i fjorårets cupkamp mot Skedsmo.

Les også: «Leo» debuterte med stil

Har imponert på LSK 2

Den siste tiden har han vært strålende på LSK 2, og han hadde også vært med i troppen mot Rosenborg i morgen hvis han ikke hadde fått seg en smell i ankelen mot Mosjøen i går.

2005-modellen føler seg veldig klar for å ta det neste steget i tiden som kommer.

- Jeg ser for meg at jeg kan etablere meg på A-laget, og at jeg blir en spiller som bidrar til at LSK kjemper i toppen av norsk fotball. Det er både min og klubbens ambisjon. Dessuten trives jeg veldig godt her med trenerne, lagkameratene og de fantastiske fasilitetene vi har, sier Neto.

Sportssjef Simon Mesfin er veldig glad for at den offensive midtbanespilleren har signert på en avtale fram til sommeren 2027.

- Nå oppgraderer vi akademi-kontrakten han har hatt til at han nå blir et fast medlem av troppen fra og med i dag. Og det er fortjent. Leo har hatt en veldig fin utvikling både i treningssammenheng og i kamper for rekruttlaget, og det har bare vært et tidsspørsmål før han skulle signere på en ny avtale. En offensiv midtbanespiller som har bra med målpoeng i seg, og som har et sluttprodukt som vi håper vi får se utfolde seg på Åråsen fremover, sier Mesfin.

Mange lovende unggutter

Han føyer seg inn i rekken av flere lovende unggutter som skal utfordre de etablerte spillerne i årene som kommer. Alexander Røssing-Lelesiit (17), Lucas Svenningsen (17), El Schaddai Furaha (17) og Efe Lucky (18) er andre som har nylig har skrevet proffkontrakt. Dessuten kommer det nigerianske stortalentet Kparabo Ariheri til LSK på permanent basis.

Og i morgen er Markus Edner Wæhler (16) for første gang med i en Eliteserie-tropp borte mot RBK. 

De siste årene har en rekke spillere - som Lars Ranger, Magnus Knudsen, Mads Hedenstad Christiansen, Eskil Edh og Henrik Skogvold - gått gjennom LSK-akademiet og fått sitt gjennombrudd på A-laget

- Nå er det min tur til å ta steget. Og det kommer til å bli min tur også, sier 19-åringen.

Annonse fra Eliteserien: