Statistikk fra Fagerli: Slo Molde i fjor - reprise i år?

På de seks siste oppgjørene før fjorårets oppgjør tok Molde med seg poeng hjem fra Åråsen, men i 2023 vant Lillestrøm omsider. Kristoffer Tønnessen headet inn ledermålet i 2-1-seieren.

Annonse:

Av Arnfinn Fagerli

Backen fra Grimstad scoret sitt aller første LSK-mål da han stanget inn ledelsen allerede etter fem minutter. Emil Breivik avsluttet et godt angrep til 1-1 ti minutter før pause, mens Akor Adams satte inn seiersmålet rett etter.

Siden 1975 har lagene møtt hverandre 44 ganger på Åråsen. LSK har vunnet 20, mens 12 er endt uavgjort og like mange ganger med borteseier. Kun et av oppgjørene er endt 0-0, i 1988.

Fun fact: Molde var den første klubben LSK slo i 1. divisjon i 1975. Tore Kordahl (straffe) og Ulf Borgan scoret i 2-1-kampen i Molde. Men de fikk revansje med samme sifre på høsten. En kamp dagens Molde-styreleder Odd Ivar Moen spilte fra start.

Det tok 13 år før Molde igjen vant på Åråsen, 1-0 i 1988. Nåværende Molde-direktør Øystein Neerland kom inn og scoret målet, og gjestene dro hjem med full pott etter ni på rad uten.

I 1982 kom den mest målrike Åråsen-kampen på øverste nivå. Tom Lund og Co ga seg ikke før det sto 7-4. Her kan du se NRKs sammendrag av kampen!

I 1998 fikk LSK æren av å spille den første kampen på nye Molde stadion. LSK-stopper Tommy Berntsen ble første målscorer på ny arena til 1-0 for hjemmelaget etter selvmål!

I 2005 møttes LSK og Molde i cupfinalen. Eneste av 14 LSK-finaler som er gått til ekstraomganger. Arild Sundgot satte inn 2-2 og berget forlenget spilletid der Molde vant 4-2.

På våren i 1958 var Molde på Åråsen for første gang. LSK vant hele 4-0 i Hovedserien. Hans Nylund, Ivar «Løkkan» Hansen, Trond Willadsen og Per Sæther scoret alle målene før pause foran bare 1.200 tilskuere den gangen. Molde rykket senere ned.

En av få spillere med tre perioder på Åråsen, Gunnar Halle, fyller 59 år i dag. I 2005-06 var han assistent-trener i LSK, mens han hadde samme rolle i Molde i 2010. Begge under Uwe Rösler. Joe Hooley var den første til å trene både Molde og LSK.

Moldes keepertrener Per Magne Misund fikk seg eliteseriedebut for LSK på Åråsen mot Molde i 1997. Holdt nullen og LSK vant 3-0. Han fikk totalt 64 obligatorisk kamper, derav 49 i serien.

Her kan du kjøpe billett til søndagens kamp!