Statistikk fra Fagerli: Slutt med Viking-tokt på Åråsen?

Viking har vunnet alle fem siste oppgjør på Åråsen. Ikke nok med det – sju av de ni siste lagene i mellom er endt med B. Borteseier ble det også i vår da Erling Knudtzon og Frederik Elkær kunne juble over 4-1-seier i Stavanger.

Av Arnfinn Fagerli

Siste hjemmeseier for LSK mot Viking kom i 2017. Et dårlig år for «de mørke blå» da det endte med nedrykk for første gang siden 1986.

Oppgjøret for sju år siden ble avgjort etter 93 minutter. Alexander Melgalvis fikk drømmetreff fra hjørnet av 16-meteren med kampens eneste mål.

Her kan du kjøpe billett til Lillestrøm - Viking!

De fire siste på Åråsen etter det er endt med 0-2, 1-3, 0-1 og 1-3 i fjor. Ekstra bittert for hjemmelaget i 2022. Et selvmål av Igor Ogbu etter 92 minutter avgjorde kampen, og serieleder LSK gikk på sesongens første hjemmetap.

LSK står med fire hjemme på rad uten seier (0-2-2), mens Viking er uten seier på lagets fem siste borte (0-2-3).

Gjennom tidene (siden 1955) har lagene møtt hverandre hele 47 ganger på Åråsen. LSK har vunnet 24 mot Vikings 13.

LSKs største seier mot Viking var i 1981 da det endte hele 6-0, mens Viking først klarte å vinne i kamp 10 på Åråsen, i 2-1 i 1982.