Statistikk fra Fagerli: To seirer på tre siste mot RBK

På en bane LSK har vunnet seks av 47 eliteseriekamper, er det verdt å merke seg at gjestene har vant både i 2021 og i fjor. I kveld spilles den avbrutte kampen på Lerkendal - uten tilskuere.

Så var det heller ikke lett for gjestene å vinne på Lerkendal i trøndernes storhetstid med 20 gull av 27 mulige fra 1992 til 2018.

Oppgjøret 21. juli ble altså avbrutt. Det var første gang LSK som klubb opplevde siden oppgjøret mot Lyn på Ullevaal i 1997 måtte startes på nytt, ikke på grunn av baller og mat, men styrtregn.

I fjor ble det borteseier. Ole Sæter ga RBK en tidlig ledelse før Aker Adams utliknet etter 85 minutter. Så to minutter ut i tilleggstiden ble Marius Lundemo felt og straffespark til LSK. André Hansen reddet forsøket fra Adams, men ikke returen fra samme mann.

I 2021 tok også hjemmelaget ledelsen før Tiffany Mathew, Thomas Lehne Olsen og Tom Pettersson sørget for LSKs største seier på Lerkendal noen gang med 3-1.

Etter at RBK tapte hjemme for KFUM 16. mai, har laget spilt seks på Lerkendal uten tap. Fire oppgjør er endt med ett-målseier, mens de to øvrige er endt med U. 19 av lagets 24 poeng i år, er kapret på eget gress.

LSK har tatt flere poeng borte enn hjemme, og faktisk ikke spilt uavgjort på de 14 siste bortekampene. Siste borteseier kom i Tromsø 2. juni (2-1).

«Fugla» har ikke vært lenger ned på tabellen siden 2019. Da sto laget med 22 poeng etter 18 kamper, mot 20 før oppgjøret på Lerkendal.