Statistikk fra Fagerli: Tre strake seirer i Skien!

Det er enten eller mellom Odd og Lillestrøm i Skien. Kun ett av 27 oppgjør er endt uavgjort! Men alle de tre siste er endt med borteseier.

Av Arnfinn Fagerli

LSK har vunnet alle de tre siste oppgjørene mot Odd i Skien, alle med ett mål. I fjor falt avgjørelsen tre minutter ut i tilleggstiden ved toppscorer Akor Adams.

Også i 2022 kom seiersmålet på overtid. Da headet stopperen Tom Pettersson inn en corner fra Gjermund Åsen til 2-1.

Siste oppgjør mellom Odd og LSK i Skien:

2023: 0-1 (Adams)

2022: 1-2 (Lauritsen – Knudsen, Pettersson)

2021: 2-3 (S. Svendsen 2 – Lehne Olsen 2, Pettersson)

2019: 2-1 (Rashani, Børven – Ødemarksbakken)

2018: 3-1 (Rashani, Bergan, Mladenovic – Lehne Olsen)

2017: 1-0 (Haugen)

2016: 1-3 (Våge Nilsen – Ofkir, Jradi, Friday)

Det uavgjorte oppgjøret (3-3) kom for nesten på dagen 70 år siden: 16. mai 1954. Da ledet LSK 2-0 før Odd snudde til 3-2, men på tampen satte Sverre Borgersen inn utlikningen.

Odd har vunnet 14 ganger mot LSKs 11 i Skien. Hjemme og borte står begge lag med 21 seirer på 54 seriekamper.

Kun en uavgjort i Skien står i sterk kontrast til kampene på Åråsen. Der har majoriteten av oppgjørene endt med poengdeling, senest 4-4 i fjor. Og nok en gang kom en LSK-scoring sent. 102 minutter var gått da Thomas Lehne Olsen kvitterte på straffespark.

Odd er i likhet med LSK uten hjemmeseier så langt (0-2-3), mens LSK er blant de fire beste på utebane med 3-0-1 og 7-2 i mål.

PS: LSK har benyttet 23 spillere på årets ni seriekamper. Mads Hedenstad Christiansen og Ruben Gabrielsen har spilt samtlige 810 minutter, mens Åsen har vært på banen i 800 av disse. Åtte av spillerne har spilt alle ni.