Svenningsen matchvinner for LSK 2

Det ble dramatisk da Lillestrøm 2 slo opprykksjagende Rana 3-2 i LSK-hallen mandag formiddag.

Det var både VAR-fritt og underholdende da LSKs rekruttlag startet opp igjen seriespillet etter sommerpausen i 3. divisjon mandag.

Tabelltreer Rana gjestet LSK-hallen, hvor det var bra intensitet fra start, med to lag som begge presset hverandre høyt i banen.

Begge lag skapte sine farligheter innledningsvis og nærmest var LSK da Alexander Røssing-Lelesit gikk innover før han avsluttet mot korthjørnet, men Rana-keeper Adam Håkonsen reddet.

el Schaddai Furaha skallet Lillestrøm 2 foran rett før det var spilt en halvtime, etter fint forarbeid av Uranik Seferi, hvor også Markus Karlsbakk var involvert i forkant. Sistnevnte var med i troppen til den mye omtalte kampen mot Rosenborg på Lerkendal, men fikk sine første kampminutter som LSK-spiller mandag.

Theo Aksnes Olsen sørget for 1-1 etter en Rana-kontring sju minutter ut i 2. omgang, før Sevald Andreassen satte inn 2-1 til gjestene etter 64 minutter. Ranas ledermål kom i etterkant av en situasjon hvor Stefan Hagerup først fikk en skikkelig smell i hodet, men kom seg på bena. Et halv minutt senere var han fullstendig groggy da ballen gikk over streken etter et innlegg fra dødlinja, og han måtte byttes ut.

Så fikk Ranas Nicklas Sundsvåg rødt kort da han rev ned Henrik Skogvold, som var gjennom alene med keeper. Leandro Netos frisparkforsøk ble blokkert, men returen tok han selv ned og hamret inn til 2-2.

Det ble lagt til sju minutter etter hodeskaden og med en mann mer på banen trykket LSK 2 på for seieren. Rett etter at det var spilt 90 minutter kom også seiersmålet da en kort corner endte med et presist Neto-innlegg. Inne foran mål raget Lucas Svenningsen høyest og skallet inn 3-2.

Midtstopperen ble dermed matchvinner i det som også var hans første kampminutter i LSK-drakt.

Lillestrøm 2 står med 15 poeng etter 12 serierunder på en tabell som er i ferd med å bli veldig jevn fra midtsjiktet og nedover. Byåsen venter på bortebane neste lørdag.

Kampfakta, Norsk Tipping-ligaen, avdeling 4

Lillestrøm 2 - Rana 3-2 (1-0)
LSK-hallen. Mål: 1-0 el Schaddai Furaha (27), 1-1 Theo Aksnes Olsen (52), 1-2 Sevald Andreassen (61), 2-2 Leo Neto (79), 3-2 Lucas Svenningsen (90). Gule kort: Markus Karlsbakk, LSK 2. Johannes Rydså, Rana. Rødt kort: Nicklas Sundsvåg, Rana. Dommer: Vetle Wenger, Raumnes & Årnes. Tilskuere: 100.

LSK (4-3-3): Stefan Hagerup (Benjamin Bruskeland i 20 min.) - Uranik Seferi, Lucas Svenningsen, Peder Eriksson, Christopher Kjensteberg - Efe Lucky, August Karlin, Markus Karlsbakk (Markus Wæhler i 31 min.) - el Schaddai Furaha, Henrik Skogvold, Alexander Røssing-Lelesit (Leandro Neto i 45 min.).